Kişnişli sauerkraut: Beyaz lahana, kişniş tohumu, kaya tuzu içeren, lahananın kaya tuzu ile ovulması sonucu kendi suyunu salması sağlanan ve 4-6 hafta arasında fermente edilen bir çeşit probiyotik turşudur.
Sadece kaya tuzu kullanılarak elde edilen fermantasyon ortamı; kötü bakterilerin varolmasına engel, iyi bakterilerin çoğalmasına uygun bir ortam yaratır; Sauerkraut; yüzlerce yıllık tarihe dayanır; buzdolabının olmadığı zamanlarda sebzeleri daha uzun muhafaza etmek amacı ile fermente edilen sebzelerin, besin değerler de Tuz oranı; geleneksel Türk turşuları gibi fazla değildir. İdeal tuz oranı ile iç yakmaz. Çocuklar bile çok seviyor.
Jungle hiçbir ürününü pastörize etmez; dolayısı ile ekşi lahanalarımızda yaşayan faydalı bakteriler varlığını sürdürür.
Ekşi lahanaları neden buzdolabına koyuyorum? : Fermantasyon işlemini durduran herhangi bir şey uygulamadık; ürünlerimizi pastörize etmedik, fermantasyon kavanozda devam ediyor. Bu istediğimiz bir şey ancak; fermantasyon, ürünün oda sıcaklığında kalması yoğun bir şekilde devam ederse; bir süre sonra üründe istenmeyen bir dokuya sebep olur.
Bebeklerin ve çocukların ekşi lahanalarımızı tüketmesinde hekimlerce bir sakınca görülmemektedir. Tabii ki her beden biriciktir, hekiminizle her zaman işbirliği içinde olunuz.
Her yemekte birkaç kaşık tüketebilirsiniz. Instagram hesabımızı da lezzetli tarifler için takip ediniz.
“Buzdolabında muhafaza ediniz. Sebze suyun altında kalsın.”
Ekşi lahanalarımızda; sirke, sarımsak, limon, limon tuzu yok.
Ekşi lahanalarımızda; koruyucu, fermantasyon durdurucu ya da yapay maddeler yok.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.